WhatsApp nettprat!

Snakker om forholdsregler for vedlikehold av gravemaskinen

Snakker om forholdsregler for vedlikehold av gravemaskinen

Forholdsregler for vedlikehold av gravemaskinen

Hensikten med regelmessig vedlikehold på gravemaskiner er å redusere maskinfeil, forlenge maskinens levetid, forkorte maskinens nedetid, forbedre arbeidseffektiviteten og redusere driftskostnadene.

Ved å håndtere drivstoff, smøremidler, vann og luft kan feil reduseres med 70 %.Faktisk skyldes rundt 70 % av feilene dårlig ledelse.

gravemaskin understell del-07

Denkel inspeksjon

Visuell inspeksjon: En visuell inspeksjon bør utføres før lokomotivet startes.Inspiser lokomotivets omgivelser og bunn grundig i følgende rekkefølge:

1. Om det er olje-, drivstoff- og kjølevæskelekkasje.

2. Se etter løse bolter og muttere.

3. Om det er ødelagte ledninger, kortslutninger og løse batterikontakter i den elektriske kretsen.

4. Om det er oljeforurensning.

5. Om det er en opphopning av sivile gjenstander.

 

Forholdsregler for daglig vedlikehold

Rutinemessig inspeksjonsarbeid er en viktig del av å sikre at hydrauliske gravemaskiner kan opprettholde effektiv drift i lang tid.Spesielt for selvstendig næringsdrivende kan det å gjøre en god jobb i det daglige inspeksjonsarbeidet effektivt redusere vedlikeholdskostnadene.

Snu først maskinen to ganger for å sjekke utseendet og om det er noe unormalt i det mekaniske chassiset, og om det renner fett ut av svinglageret, og sjekk deretter retardasjonsbremseinnretningen og boltefestene til beltehjulet.Hvis det er en hjulgraver, er det nødvendig å sjekke om dekkene er unormale og stabiliteten til lufttrykket.

Sjekk om skuffetennene på gravemaskinen har stor slitasje.Det er forstått at slitasjen på bøttetennene vil øke motstanden kraftig under byggeprosessen, noe som vil alvorlig påvirke arbeidseffektiviteten og øke slitasjegraden til utstyrsdeler.

Sjekk pinnen og sylinderen for sprekker eller oljelekkasje.Sjekk batterielektrolytten for å unngå under lavt nivå.

Luftfilteret er en viktig del for å hindre at store mengder støvete luft kommer inn i gravemaskinen, og det bør kontrolleres og rengjøres ofte.

Sjekk alltid om drivstoff, smøreolje, hydraulikkolje, kjølevæske osv. må tilsettes, og det er best å velge olje i henhold til kravene i manualen og holde den ren.

gravemaskin understell del-08

Sjekk etter start

1. Om fløyta og alle instrumentene er i god stand.

2. Starttilstand, støy og eksosfarge på motoren.

3. Om det er olje-, drivstoff- og kjølevæskelekkasje.

Fuel ledelse

Ulike merker av dieselolje bør velges i henhold til forskjellige omgivelsestemperaturer (se tabell 1 for detaljer);dieselolje bør ikke blandes med urenheter, kalkjord og vann, ellers vil drivstoffpumpen bli slitt for tidlig;

det høye innholdet av parafin og svovel i dårligere fyringsolje vil påvirke motoren.Forårsake skade;drivstofftanken skal fylles med drivstoff etter den daglige driften for å forhindre vanndråper på den indre veggen av drivstofftanken;

åpne tømmeventilen i bunnen av drivstofftanken for å tømme vannet før daglig drift;etter at motordrivstoffet er brukt opp eller filterelementet er skiftet ut, må luften i veien slippes ut.

Minimum omgivelsestemperatur 0-10-20-30

Dieselkvalitet 0# -10# -20# -35#


Innleggstid: 16-jul-2022